Chakra chikitsa

Over Chakra “chikitsa”

Chikitsa betekent therapie, heel maken. Chakra betekent wiel of rad, dit is een punt gelegen in het lichaam waar energie en bewustzijn samenkomen. Vijf chakra’s liggen langs de wervelkolom en twee in het hoofd. Ze verwerken informatie en energie, en sturen deze door naar verschillende delen van het lichaam. Chakra “chikitsa” bestaat uit zeven opvolgende workshops waarin een reis wordt gemaakt langs deze centra. Tijdens deze reis wordt uitleg gegeven voor welke energie een chakra staat, en wat zijn functie is in het chakra systeem. Ieder afzonderlijk chakra vertegenwoordigt een kwaliteit die van invloed is op de gezondheid en om harmonie te ervaren. Door hun ligging in het lichaam staan ze in verbinding met het immuunsysteem, het systeem dat bescherming biedt en signalen afgeeft indien gevaar of disbalans dreigt. Werken met de chakra’s is een middel om de oorzaak van disbalans op te sporen.

Zeven chakra’s

Zeven chakra’s vormen het chakrasysteem dat onderdeel is van het energie lichaam, een lichaam dat is opgebouwd uit energie banen (nadis) en verzamelpunten (chakras). Door de nadis stroomt energie van het ene punt naar het andere punt, op de verzamel punten (chakra’s) wordt deze verwerkt en doorgevoerd. In de geschriften worden meerdere nadis beschreven. Voor de bestudering van de chakra’s zijn de volgende drie belangrijk: Sushumna, Pingela en Ida nadi.

De Pingela en Ida kronkelen langs de wervelkolom. Sushumna stroomt door het midden deze opent als alle chakra’s in staat van harmonie verkeren. Daar waar de Pingela en Ida elkaar kruizen liggen de chakra’s, die geblokkeerd kunnen raken door teveel stress of onverwerkte lessen. Als het chakrasysteem in balans is geeft dit een gevoel van harmonie en heelheid.

Over deze training

Chakra chikitsa is samengesteld door Catharina Blijlevens. Nadat ze haar Yoga en Pilates studio had geopend kreeg ze twee boeken van een klant.  Deze boeken vormden de leidraad voor haar training, Chakra chikitsa. Een training die bestaat uit zeven workshops waarin de zeven chakra’s worden uitgediept. Een workshop bestaat uit theorie, een praktijk gedeelte en creatief deel.

Aan de hand Yoga oefeningen, zelfonderzoek en meditatie wordt de aandacht gebracht naar een van de chakra’s.  Ieder chakra staat voor een bepaalde kwaliteit die jou in het hier en nu van pas komt. Chakra chikitsa is een hele fijne training om het beste in jezelf naar boven te halen. Voor deze training heb je nodig een schrift, tekenmateriaal, een oefen mat, yogablokken, yogariem, een kussen om op te zitten en een ruimte waar je ongestoord kunt oefenen.

Chakra chikitsa is op:

  • Donderdag 4 juni 2020, 11 juni 2020, 18 juni 202, 25 juni 2020, 2 juli 2020, 9 juli 2020 en 16 juli 2020
  • Aanvang workshops: 09.30 uur (duur 2 uur)
  • Kosten voor deze cursus € 249,00, het bedrag voor deelname aan de cursus  dient bij de aanvang van de eerste workshop te zijn voldaan.
  • Deze cursus wordt gegeven online of in de studio. In de studio is plaats voor acht deelnemers, uiteraard worden in de studio de corana-richtlijnen nageleefd!

Voor deelname graag aanmelden via het contact formulier of bij de balie van Yoga en Pilates studio Bodyflex 100% Catharina. Adres: Frederikstraat 60 A, 2514 LL Den Haag.

Namaste,

Catharina Blijlevens

Bookmark and Share