Chakra alignement

Chakra alignement

De chakras zijn wielen van energie gelegen in het energie lichaam van de mens. Je kunt een chakra niet zien, maar wel voelen en ervaren. Ze liggen langs de wervelkolom en staan in verbinding met het aura. Het aura is een veld dat jou omgeeft en net als je huid je afschermt van invloeden van buiten. De chakra’s verwerken, slaan energie op en sturen energie door naar de verschillende systemen van het lichaam.

De zeven chakra’s waarin het meest les wordt gegeven zijn: Muladhara, Svadhistana, Manipura, Anahata, Vishuddi, Anja en Sahasrara. Naast deze chakra’s zijn er ook chakra’s in de handen, ellebogen, voeten, knieën en buiten het lichaam

Over de chakra’s

De chakra’s vormen samen een geheel, het chakrasysteem en zijn onderdeel van het energie lichaam. Het energielichaam is een lichaam dat is opgebouwd uit energie banen (nadis)  en energiepunten (chakras) waardoor energie (prana) stroomt. In de geschriften worden meerdere nadis beschreven voor de beoefening van Yoga zijn de volgende drie belangrijk:

  • De centrale midden lijn: Sushumna
  • De lijn langs de rechterkant van de middenlijn: Pingela, zonne-energie: Ha
  • De lijn langs de linkerkant van de middenlijn: Ida, maan-energie: Tha

Deze lijnen ontspringen aan de onderzijde van de rug bij het staartbeen. De Pingela en Ida kronkelen langs de wervelkolom waardoor de middenlijn loopt (Sushumna) omhoog naar de top van het hoofd, de kruin. Daar waar de pingela en ida elkaar kruizen vinden we de chakra’s. Deze chakra’s hebben alle hun eigen kenmerken en ontwikkelen zich gedurende een bepaalde fase van het leven, rond het veertigste levensjaar zijn ze ontwikkeld, een moment van evenwicht. Ze vertegenwoordigen bepaalde kwaliteiten die van invloed zijn om harmonie en gezondheid te ervaren, en kunnen richting geven in alledaagse dingen of situaties herhalen die disbalans veroorzaken.

over Chakra alignement

Deze chakra’s kunnen geblokkeerd raken, hetgeen tot disbalans kan leiden en energieverlies. Yoga en chakra’s zijn met elkaar verbonden. Aan de hand van oefeningen: Yoga, meditatie en affirmaties kunnen ze worden hersteld.goed functionerende chakra’s geven een gevoel van heelheid, Yoga richt zich op heel worden en een betere energieverdeling en kan worden ingezet om ze te herstellen, er zijn specifieke Yoga vormen die zich richten op de chakra’s. Chakra alignement is een training samengesteld door Catharina, vanaf dat ze is begonnen met Yoga heeft ze een klik gehad met de leer over de chakra’s. In het begin van haar Yoga carrière kreeg ze twee boeken van een klant die de leidraad vormden voor het schrijven van haar training. In 2018 heeft ze een opleiding gevolgd bij Civas: Chakra en aura healing waarvoor ze is geslaagd.

Zeven workshops

Chakra alignement bestaat uit zeven workshops waarin je kennis maakt met de zeven chakra’s. Je leert over de chakra’s, voor welke lessen ze staan en hoe ze kunnen helpen meer richting te geven aan je leven. Een workshops bestaat uit een theorie, praktijk gedeelte en een creatief gedeelte.

Aan de hand Yoga oefeningen, ademhalingsoefeningen, affirmaties, mudra’s en mantra’s, tekenen van de chakra’s, meditatie en zelfonderzoek wordt kennis gemaakt met  de zeven chakra’s. Waar deze voor staan, welk deelgebied een chakra beheerst en hoe je in het hier en nu je daar mee kunt verbinden en je voordeel kunt doen.

Wanneer?

  • Eerstvolgende workshop is op vrijdag 4 oktober 2019: Muladhara Chakra,
  • Aanvang workshop: 13:00 uur (duur 3 uur)
  • Kosten voor een workshop € 45,00 
  • Volgende data: 11 oktober 2019, 18 oktober 2019, 1 november 2019, 8 november 2019, 15 november 2019, 22 november 2019 en 29 november 2019.
  • Wil je aan alle zeven workshops meedoen dan bestaat de mogelijkheid om alle zeven workshops in een keer te betalen, je ontvangt dan 20% korting op het totaal bedrag. Het bedrag voor deelname aan de workshop(s) dient bij de aanvang van de eerste workshop te zijn voldaan.
  • Voor deelname aan de workshops graag aanmelden via het contact formulier of bij de balie van Yoga en Pilates studio Bodyflex 100% Catharina. Adres Frederikstraat 60 A, 2514 LL Den Haag.

 

 

 

Bookmark and Share