Chakra alignement

Chakra alignement

De chakras zijn wielen van energie die je vindt langs de wervelkolom, in het hoofd, de handen, de voeten, ellbogen en knieën. Je kunt een chakra niet zien, maar wel voelen en ervaren. Ze liggen langs de wervelkolom en staan in verbinding met het aura. Het aura is een veld dat jou omgeeft en net als je huid je afschermt van invloeden van buiten.

De chakra’s verwerken informatie ze slaan energie op en sturen energie door naar de verschillende systemen van het lichaam. De zeven chakra’s waarin het meest les wordt gegeven zijn: Muladhara, Svadhistana, Manipura, Anahata, Vishuddi, Anja en Sahasrara.

Over de chakra’s

De chakra’s vormen samen een geheel, het chakrasysteem en zijn onderdeel van het energie lichaam. Het energielichaam is een lichaam dat is opgebouwd uit energie banen (nadis)  en energiepunten (chakras) waardoor energie (prana) en bewustzijn stroomt. In de geschriften worden meerdere nadis beschreven. Voor de beoefening van Yoga zijn de volgende drie belangrijk:

  • De centrale midden lijn: Sushumna
  • De lijn langs de rechterkant van de middenlijn: Pingela, zonne-energie: Ha
  • De lijn langs de linkerkant van de middenlijn: Ida, maan-energie: Tha

Deze lijnen ontspringen aan de onderzijde van de rug bij het staartbeen. De Pingela en Ida kronkelen langs de wervelkolom waardoor de middenlijn loopt (Sushumna) omhoog naar de top van het hoofd, de kruin. Daar waar de pingela en ida elkaar kruizen vinden we de chakra’s. Deze chakra’s hebben eigen kenmerken en gedurende een bepaalde fase van het leven overheerst de energie van een chakra . Rond het veertigste levensjaar zijn ze allemaal ontwikkeld, een moment van evenwicht. Ze vertegenwoordigen bepaalde kwaliteiten die van invloed zijn om harmonie en gezondheid te ervaren, en kunnen richting geven in alledaagse dingen of situaties herhalen die disbalans veroorzaken.

over Chakra alignement

Deze chakra’s kunnen geblokkeerd raken, hetgeen tot disbalans kan leiden en energieverlies. Yoga en chakra’s zijn met elkaar verbonden. Aan de hand van oefeningen: Yoga, meditatie en affirmaties kunnen ze worden hersteld. Goed functionerende chakra’s geven een gevoel van heelheid. Yoga richt zich op heel worden en een betere energieverdeling en kan worden ingezet om ze te herstellen. Er zijn specifieke Yoga vormen die zich richten op de leer chakra’s.

Zeven workshops

Chakra alignement bestaat uit zeven workshops waarin een van de chakra’s centraal staat. Je leert over de chakra’s, voor welke lessen ze staan en hoe ze kunnen helpen meer richting te geven aan je leven. Een workshop bestaat uit een theorie, praktijk gedeelte en een creatief gedeelte.

Aan de hand Yoga oefeningen, ademhalingsoefeningen, affirmaties, mudra’s en mantra’s, meditatie en zelfonderzoek ervaar je de zeven chakra’s. Waar deze voor staan, welk deelgebied een chakra beheerst en hoe je in het hier en nu je daar mee  je voordeel kunt doen. Gedurende het leven doen we overtuigingen op, werken met de chakra’s kan inzicht geven hoe jou overtuigingen je energiehuishouding beïnvloeden.

Catharina had direct een klik met leer over de chakra’s. In het begin van haar Yoga carrière kreeg ze twee boeken van een klant die de leidraad vormden voor het schrijven van haar workshops. In 2018 heeft ze een opleiding gevolgd bij Civas: Chakra en aura healing waarvoor ze is geslaagd.

Wanneer?

  • Iedere maand geeft ze een workshop die een van de chakra’s behandelt.
  • Kosten voor  deelname een workshop: € 45,00 (inclusief materiaal voor het creatieve gedeelte)
  • Na inschrijving op een workshop wordt een bevestigingsmail verzonden waarin de instructie staat vermeld hoe dit bedrag te betalen.

Inschrijven

  • Voor deelname aan een workshop graag aanmelden via het contact formulier .
  • Liever aan de balie van Yoga en Pilates studio Bodyflex 100% Catharina dat kan ook adres studio: Frederikstraat 60 A, 2514 LL Den Haag.

 

 

 

 

Bookmark and Share