Het A B C van Yoga

Intensieve Yoga training het A B C van Yoga, jezelf opnieuw ontmoeten!

Yoga

Yoga is een levenswijze, de wetenschap van Yoga staat omschreven in de Yoga sutras. Dit boek werd geschreven door Patanjali, de vader van Yoga. Het boek bestaat uit 196 korte regels waarin de leer van Yoga staat omschreven. Yoga is het tot stilstand brengen van de wervelingen van de geest, of tot de staat komen dat hetgeen zich in je bewustzijnsveld afspeelt niet meer zorgt voor disbalans of een verstoring van harmonie. Treedt er een verstoring op dan kun je deze herstellen door oefening en onthechting. De oefening bestaat uit het opbouwen van een discipline die zorgt voor een gezond lichaam en een rustige geest.

De Intensieve Yoga training het A B C van Yoga bestaat uit acht trainingen waarin handvatten worden aangereikt om te komen tot een regelmatige beoefening van Yoga. 

A van Asana  het opbouwen van een dagelijkse Yoga beoefening, het bestuderen van de verschillende asanas (houdingen), de acht paden van Yoga en de Yoga sutras van Patanjali. Deze paden (yamas, niyamas, asana, pranayama, pratyahara, dharana, dhyana, samadhi) staan omschreven in de Yoga sutras en zijn het middel om terug te komen in de staat van harmonie. Asana is fysieke kant van Yoga. Dit onderdeel behandelt het opbouwen van een dagelijkse Yoga routine

B  balans vinden tussen yin en yang, yin de heersende energie op aarde die naar binnen gericht is en yang de heersende energie die naar buiten gericht isde adem is het voertuig van energie (Prana). Om de energie vrij te laten stromen wordt het lichaam ontdaan van blokkades. Hiervoor worden bepaalde reinigingstechnieken ingezet en ademhalingstechnieken ingezet. Dit onderdeel gaat in op de verschillende ademhalingsoefeningen en kriyas (reinigingstechnieken)

C of chakra, wielen van energie  Naast een fysiek lichaam beschikken we over een energetisch lichaam. Dit lichaam bestaat uit nadis  (energiebanen) waarlangs energie (prana) stroomt en uit chakras. Chakra’s zijn energiepunten in het lichaam. Ieder chakra heeft een eigen kenmerk of kwaliteit, die informatie bevatten over de verschillende fases van je leven.

Doel van Yoga is het stilleggen van de gedachten om tot de ware essentie te komen of eigen spiritualiteit te komen. Hulpmiddelen hierbij zijn: lichaamstraining, het aangaan van een relatie met de adem en het ontrafelen van de reacties  op de omgeving zodat men steeds dichter bij de eigen kern of ware zelf kan uitkomen.

Er wordt les gegeven in de volgende onderdelen van Yoga:

  • Asana: Yoga Houdingen (Yin Yoga, Ashtanga Yoga, Power Yoga, Chandra Yoga)
  • Pranayama, yoga nidra en meditatie
  • Chakra’s en spiritualiteit
  • De acht paden van Yoga en de Yoga sutras
  • Anatomie, alignement (lichaamshouding)
  • Innemen van een gemakkelijke houding en meditatie technieken
  • Zelfstudie, ontwikkelen van de eigen kracht of eigen talent
  • Luisteren naar je intuitie

Deze training geef ik in mijn Yogastudio: Bodyflex 100% Catharina. Op de website www.bodyflex.nl vind je de data van training. Ook geef ik  één op één les (personal training) in deze training. Voor het maken van een afspraak kun je gebruik maken van het contact formulier.

Locatie: Yoga en Pilates studio Bodyflex 100% Catharina, Frederikstraat 60 A, 2514 LL Den Haag.

Namaste,

Catharina Blijlevens

Bookmark and Share