Yoga moeder

Yoga moeder is de titel van mijn pagina op blogger.com.

Twee onderwerpen die centraal staan in mijn leven. Yoga staat voor mij als yogadocent en moeder ben ik van een geweldige dochter. Moeder ben je 24/7, dat gevoel kun je niet uitschakelen, het gevoel dat je hebt als moeder. Je kunt het wel verdoven.

Een moeder is de verzorgende, liefhebbende stille en observerende pilaar van een kind. Als een moeder in het midden is weet ze wat een kind nodig heeft. In het midden vind je stilte en rust, zodat je kunt luisteren naar je intuïtie en weet wat nodig is voor het kind. Maar dat is een moeder niet altijd, in het midden en dat is waarom ik dagelijks aan Yoga doe.

Yoga is een prima middel om in het midden te zijn. Yoga betekent verbinden, verbinden met het zelf dat gebruik maakt van verschillende lagen: je fysieke, mentale, energetische, causale en gelukzalige laag. Over deze lagen zal ik schrijven in mijn blogs.

In mijn blogs deel ik mijn ervaringen over Yoga, als moeder en zelfstandig ondernemer. In het centrum van Den Haag vind je mijn Yoga studio: Bodyflex 100% Catharina. Een plek waar ik veel vertoef en waar ik de vader van mijn dochter heb ontmoet. De vader, de andere pilaar van een kind die staat voor verantwoordelijkheid, actie en beschermen van het kind. Yoga is de balans vinden tussen de mannelijke (yang) en vrouwelijk (yin)energie zodat je vanuit het midden kunt leven.

Yoga helpt mij in het midden te zijn, geeft mij harmonie en een gezonde staat. Mijn naam is Catharina Blijlevens, ik ben 52 jaar. Al een heel eind op weg. Naast het beoefenen van Yoga hou ik van het aardse leven en sta ik met beide benen op de grond. Moeder, ik vind het een prachtige titel, het is een van de fases van de vrouw. Een geaarde moeder zal de rust en balans geven die nodig is om een kind te laten groeien en te leven in harmonie. Hoe ik dat doe, daar schrijf ik over in mijn blogs. In mijn blogs deel ik mijn ervaringen op het gebied van Yoga, moederschap, spiritualiteit, mijn kijk op de wereld en geef ik tips hoe meer in balans te leven met moeder aarde.

Namaste,

Catharina Blijlevens

Bookmark and Share