Schrijven

In 2006 ben ik begonnen met schrijven, het was een zwaar jaar waarin ik op de proef werd gesteld. In dit jaar was ik zwanger van mijn dochter. Zwanger zijn was een fantastisch gevoel. Maar wat moest ik doen, ik had net mijn Yoga en Pilates studio geopend en ik had nooit meer verwacht moeder te worden. Maar dat is nu juist het toverwoord om het wel te worden. Net over de grens van 40 werd ik moeder.

Tijdens mijn zwangerschap werd ik geconfronteerd met een liesbreuk, extra financiële uitgaven en als klap op de vuurpijl kreeg ik geen zwangerschapsuitkering. Ja, wat doe je dan, dan ga je op zoek naar je andere talent. Dat bleek schrijven te zijn.  In dat jaar schreef ik een boek: de Heilige ruimte. Het werd nimmer een bestseller, maar ik had wel ontdekt dat ik kon schrijven. In het nu schrijf ik nog steeds. Een laatste boek dat ik heb geschreven is:

Ganesha en een reis langs de zeven Chakras

Ganesha is een beeld dat je in bijna ieder Yoga school tegenkomt. Hij staat symbool voor het wegnemen van hindernissen en is de beschermheilige van reizigers. In dit boek maak je kennis met Ganesha en hoe hij is ontstaan. Een chakra is een onderdeel binnen de Yoga leer. Het is een prachtig thema om mee te werken. Ieder chakra staat voor een bepaald onderdeel waar we in het leven mee te maken krijgen, zoals liefde, leven, communicatie, gevoelens en bewustzijn. Yoga is vooral jezelf zijn. De chakra’s kun je zien als bouwstenen om jezelf te kunnen zijn.

Het boekje begint met een inleiding over het ontstaan van Ganesha, gevolgd door een uitleg over de chakra’s en Yoga oefeningen voor deze chakra’s. De oefeningen in dit boek zijn geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar en zijn ook zeer geschikt om samen met je kind te doen. ISBN nummer: 978-90-819416-6-2. Het boek is verkrijgbaar in de winkel van Bodyflex 100% Catharina

Op dit moment ben ik bezig met een nieuwe titel: Chakra chikitsa, een boek dat behandeld het chakra systeem. Een boek waarin ik reis maak langs de zeven chakra’s en stil sta bij mijn leven tot nu toe.

 

 

 

 

 

 

 

Bookmark and Share