Maancirkel

volle maan

volle maan

De maan heeft iets magisch, als de maan met haar volle licht aan de hemel zichtbaar is kunnen de mooiste dingen gebeuren. Van oudsher wordt dit in verband gebracht met het vinden van je liefde of er achter komen dat de situatie waarin je verkeert zijn langste tijd heeft gehad en dat het tijd wordt om het los te laten. Het los laten dat doe je niet met volle maan, doe je dit wel dan kan dit gevolgen hebben die nog lang voelbaar zijn. Los laten doe je met donkere maan.

De maan is een prachtig element om mee te werken, de maan geeft zelf geen licht. De maan wordt zichtbaar door het zonlicht dat op de maan schijnt. De maan speelt in op je onderbewuste processen, processen die aan de oppervlakte kunnen komen met volle maan en nieuwe maan, op deze momenten staan de zon, aarde en maan op een lijn, het beste moment voor balans of zaken op een rij te krijgen.

De maan is een fantastisch hulpmiddel om je met je spiritualiteit te verbinden. Spiritueel zijn, het klinkt zo als jij het wil ontvangen, voor mij is het niets anders dan jezelf mogen zijn, geen sluiers, geen dubbele agenda’s maar kunnen kijken naar je eigen donkere stukken, deze kunnen transformeren tot iets positiefs en je lichte stukken meer zichtbaar maken. Dat is waar de maancirkel overgaat.

Maancirkel is een jaar training die begint in de winter en eindigt drie weken voor de nieuwe winter weer zich aandient. Iedere maand is er een maancirkel die ingaat op de thema’s die op dat moment spelen in de natuur. Doel van de cirkel is je af te stemmen op je eigen spiritualiteit en afscheid te nemen van zaken die jouw spirit verhinderen om te schijnen gelijk de maan. Eerste volgende maancirkel zaterdag 4 november 2017, afscheid nemen van het oude zodat het nieuwe geboren kan worden.

Volgende cyclus start op: zaterdag 16 december 2017 Nieuwe maan voor de winter (toppunt van Yin).

Per jaar zijn er acht tot tien maancirkels. Tijdens deze maancirkel, die geleidt wordt door Catharina Blijlevens worden Yoga oefeningen gedaan, meditaties en ervaringen uitgewisseld met als doel elkaar te ondersteunen en te motiveren de wijze vrouw te worden die we allemaal van binnen zijn. Ook wordt gebruik gemaakt van orakels en wordt er een maanschild gemaakt met als doel inzicht te krijgen of een opening te brengen in dat wat zichtbaar wil worden.

Voor deelname aan deze maancirkels of vragen kun je het contact formulier invullen.