Een reis langs de zeven chakra’s

Een reis langs de chakra’s

De chakras zijn jou interne opslag, waarin je informatie vindt.  Het zijn  wielen van energie gelegen in het energie lichaam van de mens. Het is een punt waar twee energieën samenkomen. De chakra’s die gelegen zijn langs de wervelkolom en in het hoofd, de zeven chakra’s waarin het meest les wordt gegeven zijn: Muladhara, Svadhistana, Manipura, Anahata, Vishuddi, Anja en Sahasrara.

De chakra’s zijn onderdeel van het energie lichaam. Het energielichaam is een lichaam dat is opgebouwd uit bepaalde banen (nadis)  en energiepunten (chakras) waardoor energie (prana) stroomt. Er zijn drie hoofdbanen:

  • De centrale midden lijn: Sushumna
  • De lijn langs de rechterkant van de middenlijn: Pingela, zonne-energie: yang
  • De lijn langs de linkerkant van de middenlijn: Ida, maan-energie: yin

Deze lijnen ontspringen aan de onderzijde van de rug bij het staartbeen. De Pingela en Ida kronkelen langs de wervelkolom waardoor de middenlijn loopt (Sushumna) omhoog naar de top van het hoofd, de kruin. Daar waar de pingela en ida elkaar kruizen vinden we de chakra’s. Deze chakra’s hebben alle hun eigen kenmerken en kwaliteiten en kunnen richting geven in alledaagse dingen of zich steeds herhalende situaties die disbalans veroorzaken.

In deze workshop maak je kennis met de zeven chakra’s, voor welke lessen ze staan en hoe ze kunnen helpen meer richting te geven aan je leven. Er wordt uitleg gegeven aan de zeven chakra’s en aan de hand Yoga oefeningen, ademhalingsoefeningen, affirmaties, mantra’s en kristalleggingen wordt een reis gemaakt langs de chakra’s.

  • Eerstvolgende workshop is op zaterdag 14 december 2018.
  • Kosten voor deze workshop: € 30,00

Voor deelname aan de workshop graag aanmelden via het contact formulier of bij de balie van Yoga en Pilates studio Bodyflex 100% Catharina. Adres Frederikstraat 60 A, 2514 LL Den Haag

 

 

Bookmark and Share