Workshops

Workshops

Iedere maand organiseert Catharina workshops op het gebied van Yoga, Pilates en spiritualiteit.  De volgende workshops staan op de agenda:

Zaterdag 15 juni 2019 De overgang, de grote schoonmaak

De overgang een fase die een grote invloed kan hebben op hoe je je voelt en gedraagt. Allerlei dingen gaan veranderen, dit alles onder de invloed van hormonen. De hormonen je hoeft er niet over na te denken, we beschikken over een systeem dat dit voor ons regelt. Het endocriene stelsel. Dit stelsel kan soms wat van slag raken door stress, voeding of door hormonale schommelingen, menstruatie, voor en tijdens de overgang.

De een wordt er blij van, een ander ziet er tegenop, maar er komt een moment dat je er door heen gaat of er al door heen bent, de overgang een fase van loslaten en je overgeven aan de nieuwe fase van je leven. In deze workshop doen we Yoga oefeningen, krijg je tips en informatie om deze fase op een gemakkelijke manier te ondergaan. Op dit moment ga ik zelf door deze fase heen, het is een soort van dansen met de zee, golven volgen elkaar op, spoelen schoon, achterlaten wat je niet meer nodig hebt en koesteren wat je wilt delen met de wereld. Doe je mee? Aanvang workshops 14.00 uur (duur 2 uur) kosten workshop € 35,00

 Zaterdag 29 juni 2019 Yoga Nidra en een reis langs de zeven chakra’s

Yoga nidra, betekent Yoga slaap en is een ontspanningsoefening. Het is een oefening die je brengt tussen waken en slapen waardoor je ontvankelijker wordt voor het ontvangen van informatie. De leraar of docent volgt hierbij een vaste methode. Het enige dat je hoeft te doen is de instructies van de leraar op te volgen. Yoga Nidra is een methode die jou kan helpen tot diepe ontspanning te komen en tot je diepere kern te komen.

Een chakra is een wiel van energie. In het lichaam liggen meerdere energiebanen waarlangs energie stroomt. De twee belangrijkste zijn de ida en pingela, deze slingeren langs de wervelkolom tussen het staartbeen en de kruin. Daar waar ze elkaar passeren, liggen de chakras. Ieder chakra staat voor een bepaalde kwaliteit of kenmerk. Als de energie vrij kan stromen ervaren we harmonie, blokkeert de energie dan kan dit zich uiten in ongemakken. In deze workshop maak je kennis met de chakras, worden oefeningen gedaan om ze te ervaren en reizen we langs de zeven chakras. Aanvang workshop 14.00 uur (duur 2 uur) kosten € 35,00

Woensdag 12 juni 2019 Maancirkel, het eren van de godin in jou!

Van oudsher wordt de vrouw in verband gebracht met de maan. De maan heeft iets magisch, de maan draait om de aarde en de aarde draait om de zon. Hier door is de maan iedere keer op een andere manier zichtbaar. De maan die grote invloed uitoefent op de aarde en haar bewoners. De maan heeft invloed op de stand van het water en beïnvloedt de getijden eb en vloed, en de emoties. De maan speelt in op onze onderbewuste stukken en wordt gekoppeld aan het vrouwelijke principe, de verzorgende en creatieve kant in ons. Yin is de energie die hoort bij de donkere maan. Rond de maanfases werd de vrouw in het verleden uitgenodigd bepaalde rituelen uit te voeren die haar meer in verbinding brachten met de grote moeder, Gaia (de aarde). Haar maanstonde werd geofferd aan de grote moeder, hiervoor in de plaats kon ze beschikken over dezelfde gaven als de grote moeder. Tegenwoordig staan er steeds meer vrouwen op die verbinden zich door middel van vrouwen cirkels om het aarde bewustzijn te verhogen. Catharina heeft zelf een pittig stuk gelopen als het gaat om het onteren van de vrouwelijk kracht, in maancirkel behandelt ze de pijnstukken van de vrouw en reikt ze middelen hoe de godin in jou te eren!

In de workshop maancirkel wordt ingegaan op de energie van de maan en worden oefeningen gedaan die helpen om de aandacht naar binnen te brengen en de godin in jou te ontmoeten. Aanvang workshop: 10.00 uur (duur 2 uur) kosten € 35,00.

Locatie workshops: Yoga en Pilatesstudio Bodyflex 100% Catharina. Frederikstraat 60A,  Den Haag.

Voor deelname aan een van deze workshops graag aanmelden via het inschrijfformulier.

 

Bookmark and Share