Workshops

Workshops

Iedere maand organiseert Catharina workshops op het gebied van Yoga, Pilates en spiritualiteit.  De volgende workshops staan op de agenda:

Vrijdag 1 februari 2019  Hormoonyoga, een natuurlijke balans voor vrouwen in de overgang

Het zou heel fijn zijn als je je de hele tijd in balans voelt, maar dat is vaak niet zo. De ene dag voel je je top en een volgende dag kan dat compleet anders zijn. Dat kan best wel eens komen door de werking van je hormonen. Een lichaamseigen stofje dat een behoorlijke invloed heeft op hoe jij je voelt. Iedere maand maak je het als vrouw mee, en rond je 40ste komt het moment van de overgang, hoe fijn is het dan om aan de hand van Yoga je balans te bewaren. Dinah Rodriques heeft een speciale Yoga serie ontwikkeld die zich richt op de natuurlijke balans tijdens de overgang.  Tijdens deze workshop maak je kennis met deze Yoga serie en wordt ingegaan op de verschillende hormonale fases van de vrouw: menstruatie, vruchtbaarheid, menopauze en overgang. Ook reikt Catharina je handvaten aan om gemakkelijker door deze fases heen te bewegen. Aanvang 13.00 uur (duur 2 uur) kosten € 35,00

vrijdag 15 februari 2019 Maancirkel, het eren van de godin in jou!

De maan heeft iets magisch, de maan draait om de aarde en de aarde draait om de zon. Hier door is de maan iedere keer op een andere manier zichtbaar. De maan die grote invloed uitoefent op de aarde en haar bewoners. De maan heeft invloed op de stand van het water en beïnvloedt de getijden eb en vloed, en de emoties. De maan speelt in op onze onderbewuste stukken en wordt gekoppeld aan het vrouwelijke principe, de verzorgende en creatieve kant in ons. Yin is de energie die hoort bij de donkere maan. Er is sprake van een donkere maan als de maan niet zichtbaar is. Deze fase nodigt uit om de aandacht naar binnen te brengen.

In de workshop maancirkel wordt ingegaan op de energie van de maan en worden oefeningen gedaan die helpen om de aandacht naar binnen te brengen en de godin in jou te ontmoeten. Aanvang workshop: 13.00 uur (duur 2 uur) kosten € 35,00.

Zaterdag 9 februari 2019 Yin Yoga en een reis langs de zeven chakra’s

Yin Yoga is een vorm van Yoga waarin het lichaam voor een langere periode in een bepaalde houding wordt gebracht. Met als doel pressie te geven aan de dieper gelegen structuren van het lichaam. Een prima vorm van Yoga om nader kennis te maken met de chakra’s.

Een chakra is een wiel van energie. In het lichaam liggen meerdere energiebanen waarlangs energie stroomt. De twee belangrijkste zijn de ida en pingela, deze slingeren langs de wervelkolom tussen het staartbeen en de kruin. Daar waar ze elkaar passeren, liggen de chakras. Ieder chakra staat voor een bepaalde kwaliteit of kenmerk. Als de energie vrij kan stromen ervaren we harmonie, blokkeert de energie dan kan dit zich uiten in ongemakken. In deze workshop maak je kennis met de chakras, worden oefeningen gedaan om ze te ervaren en reizen we in de Yoga Nidra langs de chakras. Aanvang workshop 14.00 uur (duur 2 uur) kosten € 35,00

Locatie workshops: Yoga en Pilatesstudio Bodyflex 100% Catharina. Frederikstraat 60A,  Den Haag.

Voor deelname aan een van deze workshops graag aanmelden via het inschrijfformulier.

 

Bookmark and Share