Het A B C van Yoga

Intensieve Yoga training het A B C van Yoga

YogaYoga is meer dan het doen van een diep buiging of intensieve rek toebrengen aan het lichaam met als doel de energie te laten stromen. Yoga is verbinden, verbinden met de eigen innerlijke kracht. Richt je leven in aan de hand van de innerlijke kracht, het leven loopt gemakkelijker en er ontstaat harmonie.

Yoga is al eeuwenoud, vrij vertaald betekent het één-worden met het zelf. Het zelf dat toegang heeft tot meerdere lagen van het bewustzijn waardoor men dichter kan uitkomen bij de intrinsieke kracht of de kracht die je ware talent prijs geeft.

De Intensieve Yoga training het A B C van Yoga is ontwikkeld door Catharina Blijlevens en behandelt:

 • A, asana practice
 • B, breath of pranayama technieken
 • C, core alignement of bandhas en nadis die ons dichter brengen naar het innerlijk zelf die gebruik maakt van het fijnstoffelijke in ons of inzage heeft in de nadis(energiebanen) en chakras(wiel van energie).

A van asana practice het opbouwen van een dagelijkse Yoga beoefening, het bestuderen van de verschillende asanas (houdingen), de acht paden van Yoga en de Yoga sutras van Patanjali. Deze paden (yamas, niyamas, asana, pranayama, pratyahara, dharana, dhyana, samadhi) staan omschreven in de Yoga sutras en zijn een perfect vertrekpunt om terug te komen bij het zelf. Asana is fysieke kant van Yoga.

B of breath of pranayama, het opbouwen van een relatie met de adem, de adem die de verbinding is naar het zelf of diepere lagen van het bewustzijn. Om de adem vrij te laten stromen brengen we het lichaam in een gemakkelijke houding, zodat er ruimte ontstaat de gedachten te observeren en de gedachten (mentale lichaam) tot stilstand te brengen.

C of core alignement, het energetische lichaam de bandhas en nadis. Dit brengt je van de buitenwereld naar de binnenwereld en gaat over het begrenzen van het eigen wezen. Naast een fysiek lichaam beschikken we over een energetisch lichaam. Dit lichaam bestaat uit nadis of energiebanen waarlangs energie (prana) stroomt en uit chakras. Chakra’s zijn energiepunten in het lichaam die ieder een eigen kenmerk of kwaliteit bevatten en aanwijzingen geven om dichter bij de innerlijk kracht te komen of inzicht te krijgen in het zelf.

Doel van Yoga is het stilleggen van de gedachten om tot de ware essentie te komen of eigen spiritualiteit te komen. Hulpmiddelen hierbij zijn: lichaamstraining, het aangaan van een relatie met de adem en het ontrafelen van de reacties van het eigen wezen zodat men steeds dichter bij de eigen kern of ware kracht kan uitkomen.

Er wordt les gegeven in de volgende onderdelen van Yoga:

 • Asana: Ashtanga Vinyasa Yoga, Yin Yoga, Bodyflex Chandra Yoga, Power Yoga
 • Pranayama, yoga nidra en meditatie
 • Chakra’s en spiritualiteit
 • De acht paden van Yoga en de Yoga sutras
 • Anatomie, alignement (lichaamshouding)
 • Innemen van een gemakkelijke houding en meditatie technieken
 • Zelfstudie, ontwikkelen van de eigen kracht of eigen talent
 • Luisteren naar je intuitie

De training wordt gegeven door Catharina Blijlevens. Op de website www.bodyflex.nl vind je de data van training. Ook geeft ze één op één training (personal training) in de intensieve Yoga training het A B C van Yoga.Voor het maken van een afspraak kun je gebruik maken van het contact formulier.

Locatie: Yoga en Pilates studio Bodyflex 100% Catharina, Frederikstraat 60 A, 2514 LL Den Haag.

<
>

Bookmark and Share