Fijne kerstdagen en een liefdevol 2012

Bijna is het zover 2012. Het jaar van de grote verandering en volgens sommige het einde van de wereld. Voor sommige dingen is het ook het einde en voor velen is het al duidelijk dat alles verandert, anders wordt. Deze verandering of dit einde het begon al veel eerder. Voor mij wel. Ik zie mij nog zitten met mijn toenmalige vriend en zijn familie op de bank vol spanning met het tikken van de klok, het uur twaalf naderde de grote bang van 1999 naar 2000. Er gebeurde op dat moment niet zo veel gewoon een minuut verder de hele wereld draaide gewoon door en verder was het nieuwe jaar een feit en de wereld die bestond nog steeds. Mijn relatie met mijn toenmalige vriend haalde het einde van dat jaar niet. Voor het einde van 2000 was ik weer alleen. Bleef ik achter op de bank verdrietig, lamgeslagen, uitgewrongen, volledig verwijderd van mijzelf. Die dagen vlak voor het naderen van het nieuwe jaar herinner ik mij nog goed en ook die stem die opdook vanuit de diepte: “Help, help mij.”

 Ja, ik bevond mij volledig in mijn eigen crisis. Wat ging ik hieraan doen. Na een paar maanden van kwijnen, zielig zijn, krabbelde ik langzaam weer op en vond ik de weg terug. Vond ik mijn nieuwe liefde, of beter liefdes. Waarom zou ik er voor een gaan. Ik vond Pilates en Yoga. Zij hielpen mij weer op de been. Brachten mij weer terug waar ik moest zijn dicht bij mijzelf, bij mijzelf, bij mij innerlijke bron. En het zijn echte vrienden niet zomaar een verslaving of een tijdelijk verdrijf. Dagelijks ben ik op mijn mat en ben ik al door een paar kleine maar voor mij toch serieuse momenten van crisis en veranderingen heengegaan. Momenten waarin ik soms het gevoel had dat ik het nimmer zou redden, het nimmer zou halen, maar toch in het einde kwam het altijd weer goed, door te vertrouwen en te veranderen. Ook als ik het zelf niet meer had verwacht. Maar juist in de momenten van laten gaan, in overgave zijn kwam het mooiste in mijn leven, echte liefde. Een liefde zo puur en zo fijn, iets waar ik voor altijd zou kunnen zijn, wie ik van binnen ben, open en puur, vol passie en vuur. Dat is wat dit kind, mijn innerlijk kind mij bracht, een hoop liefde en kracht. Welk kind er ook op aarde wordt geboren voor mij telt een ding als je er zelf niet kunt zijn of mag zijn gaat een hoop liefde en licht verloren.

Hele fijne kerstdagen en een liefdevol 2012,

Catharina Blijlevens

Bookmark and Share