Boeken

In 2006 is Catharina Blijlevens begonnen met schrijven, het was een zwaar jaar waarin ze zwaar op de proef is gesteld. Tijdens haar zwangerschap is ze gaan schrijven dit heeft geleidt tot enkele boeken van haar hand. Ze heeft de volgende boeken geschreven:

Haar eerste boek: De heilige ruimte is een autobiografische roman over haar naam. In 1994 begint haar zoektocht naar wat haar beweegt. Haar zoektocht gaat langs meerdere meesters en zusters. In 2006 vallen voor haar veel puzzelstukjes op zijn plaats. Ondanks de obstakels op haar weg weet ze zich te inspireren om door te gaan en niet op te geven. In dit jaar begint haar helende reis. Een jaar waarin ze zich zelf meerdere keren de vraag stelt: Moeder worden en een bedrijf runnen kan dat? Kan ik daar mijn balans in vinden zonder het contact met mijzelf te verliezen? Kan ik volledig vertrouwen en loslaten, zodat ik weer kan leven vanuit mijn essentie. In het boek deelt ze haar ervaringen en vruchten van een abortus, een miskraam en het geboren laten worden van een kind. Door dit proces vindt ze haar Heilige Ruimte.

boek omslag voorzijde

Yin is het tegenovergestelde van Yang, Yin staat voor stil worden en Yang staat voor in beweging komen, gelijk de wisseling van de dag en de nacht. Twee begrippen die uitgebreid aan bod komen in het boek. Ook staan in het boek een aantal oefenreeksen. Voor de oefenreeksen heb ik mij laten leiden door de organen en de wervelkolom.

De wervelkolom is een van de belangrijkste structuren in het lichaam, als deze in harmonie is ervaren we over het algemeen een gezonde staat en kunnen we goed onze dagelijkse taken aan. De organen zijn gekoppeld aan meridianen. Meridianen zijn banen binnen het lichaam die voor het blote oog niet zichtbaar zijn, maar die wel worden ingezet bij de accupunctuur. Door naalden te zetten op bepaalde plaatsen van het lichaam gaat geblokkeerde energie weer stromen en kunnen allerlei ongemakken worden verholpen of verminderd. Deze meridianen lopen net onder de huid over het hele lichaam, over de voorzijde, de achterzijde, binnen zijde en buitenzijde van het lichaam. Deze meridianen zijn gekoppeld aan organen. Door het lichaam in een bepaalde houding te brengen kunnen we invloed uit oefenen op deze meridianen en daaraan gekoppelde organen. In het boek staan een aantal oefenreeksen die verwijzen naar de meridianen en organen. Het boek is niet meer verkrijgbaar

Ganesha en een reis langs de zeven Chakra

Ganesha is een beeld dat je in bijna ieder Yoga school tegenkomt. Hij staat symbool voor het wegnemen van hindernissen en is de beschermheilige van reizigers. In dit boek maak je kennis met Ganesha en hoe hij is ontstaan. Een chakra is een onderdeel binnen de Yoga leer. Het is een prachtig thema om mee te werken. Ieder chakra staat voor een bepaald onderdeel waar we in het leven mee te maken krijgen, zoals liefde, leven, communicatie, gevoelens en bewustzijn. Yoga is vooral jezelf zijn. De chakra’s kun je zien als bouwstenen om jezelf te kunnen zijn.

Het boekje begint met een inleiding over het ontstaan van Ganesha, gevolgd door een uitleg over de chakra’s en Yoga oefeningen voor deze chakra’s. De oefeningen in dit boek zijn geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar en zijn ook zeer geschikt om samen met je kind te doen. ISBN nummer: 978-90-819416-6-2. Het boek is verkrijgbaar in de winkel van Bodyflex 100% Catharina

DuikerRond de kerst van 2012 valt haar oog op een manuscript. Het is een manuscript wat door haar tot stand kwam nadat ze op een basisschool in Den Haag na school voor een periode van 10 weken Yoga aan kinderen heeft gegeven. In deze periode ontstaat een verhaal rond Lotus de muis en zijn 11 vrienden van over de hele wereld.

Lotus begint het avontuur met een introductie in Yoga, de acht paden van Yoga en over Patanjali, een yogageleerde die lang geleden in 196 korte verzen of sutras de leer van Yoga heeft omschreven. Na deze introductie neemt Lotus samen met zijn vrienden de kinderen mee op avontuur met enkele Yoga oefeningen. Iedere Yoga oefening wordt vooraf gegaan door een gedicht waarin het desbetreffende dier zich voorsteld en een boodschap heeft voor de kinderen. Het gedicht wordt gevolgd door een Yogaoefening. Zowel de gedichten als de Yogaoefeningen zijn ingesproken op de bij het boek behorende audio-cd.

Het boek heeft de naam: Lotus de muis, een introductie in Yoga voor kinderen van 6-9 jaar. Isbn nummer: ISBN/EAN: 978-90-819416-1-7. het boek is niet meer verkrijgbaar.

 

 

 

 

Bookmark and Share